top of page

Sat, 18 Nov

|

Bruxelles

BRANDGEVAAR!

De wereld staat in brand – of was dat altijd al zo? In ieder geval blijven schrijvers zoeken naar manieren om een antwoord te bieden op maatschappelijke veranderingen en eigen vraagstukken. Waar halen ze hun brandstof vandaan en raakt die soms op?

Registration is closed
See other events
BRANDGEVAAR!
BRANDGEVAAR!

Time & Location

18 Nov 2023, 20:00 – 22:00

Bruxelles, Rue Léopold 6, 1000 Bruxelles, Belgium

About the event

In deze reeks ontmoeten Tommy Wieringa, Tülin Erkan, Uschi Cop, Steff Geelen en Tialda Hoogeveen elkaar voor het eerst. Ze brengen performances, voordrachten en gaan in gesprek met elkaar en moderator Johannes Lievens.

Tommy Wieringa vertelt over zijn nieuwe roman Nirwana, waarin hij de Tweede Wereldoorlog een verband laat aangaan met de verbrandingstijd van nu. De Vlaamse Tülin Erkan debuteerde met het experimentele Honingeter en prijkte meteen op de shortlist van de Boon Literatuurprijs. Tialda Hoogeveen schrijft verhalen en gedichten. Zij is Kinderboekenambassadeur van Friesland en in het najaar verschijnt haar nieuwe jeugdroman Woorden van Timo. Uschi Cop en Steff Geelen publiceren in november 2023 beiden een chapbook bij Wintertuin en maakten daarvoor speciale performances. Uschi Cop brengt een existentiële monoloog over de illusie van het narratief en het innerlijke vuur van de schrijver, met een soundscape van Margot Timmermans. Steff Geelen werkte voor hun performance samen met beeldmaker Abel Enklaar en componist Marc Alberto om één van de verhalen uit hun chapbook tot leven te wekken.

Share this event

bottom of page